I’m the intern: 6 vragen aan stagiaire Joyce – Impuls Communicatie

I’m the intern: 6 vragen aan stagiaire Joyce

1. Vul aan: I’m …

Joyce Roox, 22 jaar en sterrenbeeld Leeuw in hart en nieren. Al van kleins af aan wilde ik alles zelfstandig doen en dat is er nooit uitgegroeid. Met drie grote broers in huis heb ik mijn mannetje leren staan en met een jonger halfzusje heb ik zelf ook die voorbeeldrol op me mogen nemen. Mijn familie, vriend en vrienden staan voor mij op nummer één en ik ben trotse meter van het allerschattigste kindje ter wereld. Ik ben een dromer met twee voeten op de grond en toch wel wat keuzestress. Tenslotte ga ik als foodlover door het leven en ben ik actief in het Gewest Kluts; een overkoepelende groep van verschillende Chiro’s waaraan we ondersteuning bieden.

2. Hoe ben je bij Impuls Communicatie terechtgekomen?

Aan de KUL hadden we voor onze opleiding Bedrijfscommunicatie een stagedatabank, en per toeval ben ik daar Impuls Communicatie tegengekomen. Ik heb dan wat research gedaan op social media en de website om meer over het bedrijf te weten te komen. Gezien dat alles een positieve indruk op me maakte, heb ik direct mijn motivatiebrief geschreven en vanaf toen is het allemaal heel vlot verlopen!

3. En, bevalt ‘Het leven zoals het is: communicatiebureau’ je een beetje?

Ik heb het geluk dat ik bij Impuls overal mag meekijken en -helpen. Mijn takenpakket is dus heel veelzijdig. Het geeft vooral een kick wanneer ik echt mee mag naar klanten. Ik ben graag onder de mensen, dus zo’n meetings vind ik superinteressant en eigenlijk ook het leukste aspect aan de “job”. Natuurlijk heb ik nog niet alles wat er zich in een communicatiebureau afspeelt kunnen meemaken, maar er liggen nog een paar leuke opdrachten in het verschiet voor mijn laatste daagjes …

4. Stel: we geven je de namiddag vrijaf (niet aan je stagebegeleider verklappen 😉), wat zou je dan gaan doen?

Ik zou heel graag met wat vrienden en vriendinnen willen afspreken om eens relaxed bij te praten, want in deze drukke en toch vrij intense weken heb ik weinig tijd voor hen gehad. Maar als ik realistisch moet zijn, vrees ik dat ik met een middagje vrij heel hard zou werken aan mijn thesis. Daaraan moet ik zeker nog wat sleutelen!

5. Binnen een paar dagen zit je stage er alweer op. Wat heb je geleerd van de Impulsers? Welke opdracht vond je het fijnst om aan te werken?

Tijdens mijn stage bij Impuls heb ik geleerd om het ‘gewoon te doen’ en niet te veel te blijven piekeren. Daarnaast is het ook heel duidelijk voor me geworden dat ik wel echt met mensen wil bezig zijn en niet alleen computerwerk wil doen. Zo heb ik aan een rebrandingcampagne mogen werken. Daarvoor mocht ik interne meetings bijwonen, mocht ik mijn ideeën geven en ben ik mee naar de klant mogen gaan. Dat vond ik heel uitdagend en interessant. Het echte field work is dus wel mijn ding.

6. En dan dé hamvraag: hoe ziet de toekomst eruit voor je na je stage/studies?

Tja, dat is de grote vraag natuurlijk. Om eerlijk te zijn: ik weet het zelf niet. Ik ben een eeuwige twijfelaar en het ene moment wil ik heel graag gaan werken, het volgende moment wil ik dan toch weer een extra opleiding volgen—iets heel praktijkgericht. Wat de toekomst me ook zal brengen, ik heb alleszins heel veel zin om mijn handen uit de mouwen te steken en ervoor te gaan. En wie weet vind ik mijn weg wel terug naar Impuls … 🙂